Zásady použitelnosti webových aplikací se zaměřením na web VŠE - Cais, Marek (2011)
Práce si klade za cíl zhodnotit současnou podobu Integrovaného studentského informačního systému z hlediska použitelnosti a na základě posledních poznatků v oboru navrhnout optimalizované řešení. Teoretická část obsahuje vybrané postupy pro zvýšení použitelnosti při návrhu a redesignu webových aplikací. Výsledné řešení má podobu návrhu klíčových prvků informačního systému, které jsou společné pro více funkcí ve studentské části, a dále návrhu vybraných funkcí. Společně s návrhem v podobě wireframu je vytvořen i detailní grafický návrh vybraných prvků.