Využití elektronického bankovnictví v účetnictví - Mošovská, Eva; Strouhal, Jiří, 1980-; Cardová, Zdenka, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato práce se zabývá využitím elektronického bankovnictví v účetnictví. Úkolem je seznámit čtenáře s pojmem elektronického bankovnictví a jeho vliv na účetnictví. Práce popisuje vývoj účetnictví a vliv výpočetní techniky do zpracování účetních záznamů a účetních dokladů. Je zde vysvětlen pojem elektronický podpis a elektronická značka a možnosti jejich uplatnění. Součástí diplomové práce je definování různých způsobů komunikace klienta (firmy) s bankovním ústavem, vývojem elektronického bankovnictví a také shrnutí jeho výhod a nevýhod. Praktická část se zaměřuje na zhodnocení současného stavu využívání přímého bankovnictví v České republice. V přílohách je uvedena tabulka s přehledem elektronických podání vybraných daní a struktura dotazníku na využívání elektronického bankovnictví.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses