Návrh vhodného softwarového řešení elektronického obchodu - Pekárek, Miroslav; Střížová, Vlasta, 1946-; Stoilov, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Smyslem této práce je shrnout současné poznatky o elektronickém obchodování a nastínit základní výhody a nevýhody možných softwarových řešení elektronického obchodu. Tato práce je zaměřena nejen na teoretické poznatky a východiska vztahující se k elektronickému obchodování, ale také na možnosti zřízení takovéhoto obchodu v podmínkách českého prostředí. Jejím cílem je na základě předem definovaných kritérií vybrat vhodné open source softwarové řešení elektronického obchodu a upozornit na případné problémy, s ním související. Zároveň by tato práce měla zájemci o zřízení elektronického obchodu pomoci při jeho případném rozhodování, které řešení je pro něj nejvhodnější a to i v případě, že se rozhodne vybírat z jiných, než open source produktů. Zde by mu měla být metodickou příručkou, na základě které by měl dospět ke správnému výběru. Krom jiného, by tato práce také měla zájemci o elektronický obchod, pomoci se rozhodnout, zda je pro něj open source řešení vhodné, a zda vůbec má pro něj smysl, se jím zabývat.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses