Vývoj turecké ekonomiky v období let 2005 až 2010 - Doležel, Vít (2011)
Práce popiusuje vývoj turecké ekonomiky v období let 2005-2010 a jjí vliv na přístupová jednání Turecka do Evropské unie.První kapitola přináší základní informace o Turecku, historii jeho ekonomiky a taktéž popis tureckých sektorů ekonomiky. Druhá kapitola detailně nalyzuje vývoj některých důležitých makroekonomických indikátorů v období právě let 2005-2010. Třetí kapitola popisuje vliv turecké ekonomiky na přístupová jednání Turecka do evropské unie. Informace jsou podány na základě dat z prvních dvou kapitol.