Úloha remitencií pri rozvoji ekonomiky Latinskej Ameriky - Sárazová, Klára (2011)
Hlavným cieľom mojej bakalárskej práce je zhodnotiť vplyv tokov remitencií v oblasti Latinskej Ameriky, ktoré vznikajú na základe migrácie pracovných síl. Celá práca je rozčlenená do troch častí. Prvá kapitola pojednáva o medzinárodnej migrácii pracovných síl z globálneho hľadiska a objasňuje hlavné motívy vedúce k tomuto procesu. Takisto sa venuje dôsledkom, ktoré za sebou zanecháva, či už pozitívnym alebo negatívnym. Druhá časť popisuje migračné toky z Latinskej Ameriky. Zaoberá sa jednotlivými smermi pohybu a ich štruktúrou. V poslednej kapitole je zhodnotený vplyv remitencií na rozvoj určitých oblastí ekonomiky Latinskej Ameriky.