COBIT v malom podnikaní - Steiner, Štefan; Svatá, Vlasta, 1952-; Kalina, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cieľom práce je vypracovať univerzálny postup zavedenia konceptu IT Governance využitím metodiky COBIT do prostredia malého podniku. Táto diplomová práca chápe COBIT ako nástroj, pomocou ktorého je možné vytvoriť novú obchodnú stratégiu firmy, ktorá podniku zabezpečí väčšiu konkurenčnú silu v konkurenčnom boji. Hlavným prínosom tejto diplomovej práce je teoretický výskum, ktorého výsledkom je návrh ako by mala malá firma (ktorej detailná charakteristika je v práci bližšie popísaná) postupovať v prípade, že sa rozhodne svoje podnikové IS/IT efektívne spravovať, riadiť a kontrolovať. Tento teoretický postup je následne otestovaný na reálnej malej firme v prípadovej štúdii.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses