Vplyv finančnej a ekonomickej krízy na spoluprácu krajín v rámci zoskupenia NAFTA - Samuelis, Tomáš (2011)
Bakalárska práca sa zaoberá vplyvom súčasnej ekonomickej krízy na spoluprácu krajín v rámci zoskupenia NAFTA. V prvej kapitole analyzujem hospodársky vplyv dohody NAFTA v danom regióne. V druhej kapitole je stručne popísaný vznik finančnej krízy. Dôkladnej analýze sú podrobené vybrané oblasti hospodárstva (zahraničný obchod s tovarom, priame zahraničné investície, remitancie, atď.) s cieľom zistiť priebeh a rozmer ekonomickej krízy v Kanade a Mexiku. Posledná kapitola je zameraná na dosah a vyhodnotenie tých opatrení, ktorými vlády členských krajín mienili prekonať krízu.