Vplyv finančnej a ekonomickej krízy na spoluprácu krajín v rámci zoskupenia NAFTA - Samuelis, Tomáš; Jiránková, Martina, 1967-; Pluskalová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalárska práca sa zaoberá vplyvom súčasnej ekonomickej krízy na spoluprácu krajín v rámci zoskupenia NAFTA. V prvej kapitole analyzujem hospodársky vplyv dohody NAFTA v danom regióne. V druhej kapitole je stručne popísaný vznik finančnej krízy. Dôkladnej analýze sú podrobené vybrané oblasti hospodárstva (zahraničný obchod s tovarom, priame zahraničné investície, remitancie, atď.) s cieľom zistiť priebeh a rozmer ekonomickej krízy v Kanade a Mexiku. Posledná kapitola je zameraná na dosah a vyhodnotenie tých opatrení, ktorými vlády členských krajín mienili prekonať krízu.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses