Vstup ČR do EHMU - Tesař, Jakub (2011)
Cílem této práce je posoudit připravenost České republiky na vstup do Evropské měnové unie. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část přibliţuje historii Evropské měnové unie. Druhá část řeší Maastrichtská konvergenční kritéria a jejich konkrétní plnění Českou republikou. Poslední část práce se zabývá Teorií optimálních měnových oblastí a reálnými kritérii konvergence, přičemţ se práce opět snaţí zhodnotit jejich současné plnění Českou republikou.