Ochrana spotřebitele v EU - Paščenková, Jana; Němcová, Ingeborg, 1957-; Horák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato práce se zabývá ochranou spotřebitele v Evropské unii se speciálním zaměřením na ochranu zdraví a bezpečnosti. Cílem práce je dokázat, že EU je schopna k této oblasti přispět nejen harmonizací a šířením již existujících norem a pravidel ochrany spotřebitele, ale že díky spolupráci svých členů zajistí i to, co by se samotným státům nepodařilo. První kapitola definuje spotřebitele, jeho ochranu a nastíní historický vývoj této problematiky ve světě. Druhá kapitola pojednává o ochraně spotřebitele v EU. Postupně je zmíněn její vývoj, podoba, tvorba a implementace spotřebitelské legislativy a aktuální problémy této oblasti. Poslední část je věnována zdraví a bezpečnosti konsumentů a prostředkům unie, které k jejich zajištění slouží.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses