Účetnictví individuálního podnikatele - Gronichová, Monika (2011)
Diplomová práce se zabývá zejména podnikateli, kteří se rozhodli vést daňovou evidenci. V teoretické části se zabývám postupem získání živnostenského oprávnění, povinnými registracemi a vlastním průběhem hospodářského roku. V závěru teoretické části je popsán postup při ukončení vedení daňové evidence a při přechodu z daňové evidence na účetnictví. V praktické části projdeme celý rok u individuálního podnikatele. Sestavím přiznání k dani z přidané hodnoty, k silniční dani a k dani z příjmů fyzických osob. Na konci jsou sestaveny přehledy pro zdravotní pojišťovnu a pro okresní správu sociálního zabezpečení.