Účetnictví individuálního podnikatele - Gronichová, Monika; Strouhal, Jiří, 1980-; Cardová, Zdenka, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce se zabývá zejména podnikateli, kteří se rozhodli vést daňovou evidenci. V teoretické části se zabývám postupem získání živnostenského oprávnění, povinnými registracemi a vlastním průběhem hospodářského roku. V závěru teoretické části je popsán postup při ukončení vedení daňové evidence a při přechodu z daňové evidence na účetnictví. V praktické části projdeme celý rok u individuálního podnikatele. Sestavím přiznání k dani z přidané hodnoty, k silniční dani a k dani z příjmů fyzických osob. Na konci jsou sestaveny přehledy pro zdravotní pojišťovnu a pro okresní správu sociálního zabezpečení.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses