Účetní závěrka a stanovení daňové povinnosti k dani z příjmů právnických osob - Bláhová, Soňa (2011)
Cílem této práce je poskytnout přehledný popis postupů a prací na účetní závěrce a následném vyčíslení daňové povinnosti k dani z příjmů právnické osoby. První část se věnuje účetnictví obecně, právní regulací účetnictví, obsahovému vymezení účetní závěrky, stejně jako povinným výkazům účetní závěrky. Druhá část popisuje daňový systém v ČR, podrobně rozebírá daň z příjmů právnických osob a postupy její kalkulace. V poslední kapitole dochází k praktické aplikaci poznatků z předchozích dvou kapitol na názorném příkladu -- provádím účetní závěrku společnosti ABC s.r.o. spolu s následnou kalkulací daně z příjmů právnické osoby.