Účetní závěrka a stanovení daňové povinnosti k dani z příjmů právnických osob - Bláhová, Soňa; Strouhal, Jiří, 1980-; Cardová, Zdena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této práce je poskytnout přehledný popis postupů a prací na účetní závěrce a následném vyčíslení daňové povinnosti k dani z příjmů právnické osoby. První část se věnuje účetnictví obecně, právní regulací účetnictví, obsahovému vymezení účetní závěrky, stejně jako povinným výkazům účetní závěrky. Druhá část popisuje daňový systém v ČR, podrobně rozebírá daň z příjmů právnických osob a postupy její kalkulace. V poslední kapitole dochází k praktické aplikaci poznatků z předchozích dvou kapitol na názorném příkladu -- provádím účetní závěrku společnosti ABC s.r.o. spolu s následnou kalkulací daně z příjmů právnické osoby.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses