Chorvatsko a jeho přístup k EU - Sobotková, Magda; Abrhám, Josef; Procházková Iliniţchi, Cristina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této práce je vyhodnotit polické a ekonomické předpoklady Chorvatska pro členství v Evropské unii. Práce je rozdělena na dvě části - politické aspekty přístupu Chorvatska do EU a ekonomické souvislosti. Podrobně je analyzováno plnění tzv. kodaňských kritérií stejně jako kritérií maastrichtských. Chorvatské makroekonomické údaje jsou srovnány s vybranými členskými i kandidátskými státy EU.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses