Politická geografie Evropské unie ekonomické souvislosti - Chaloupková, Kamila (2011)
Práce "Politická geografie Evropské unie: ekonomické souvislosti" je analýzou prostoru Evropské unie z politicko-geografického hlediska. Úvodem do práce jsou politicko-geografické teorie pro nastínění toho, co to politická geografie je. Následuje podrobnější analýza státu jako geopolitické jednotky, hranic a vývoje politické mapy Evropské unie. Závěrem je analýza demografických a teritoriálních faktorů a jejich vlivu na ekonomiku a politiku Evropské unie z hlediska prostoru, kdy tyto faktory působí.