Politická geografie Evropské unie ekonomické souvislosti - Chaloupková, Kamila; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce "Politická geografie Evropské unie: ekonomické souvislosti" je analýzou prostoru Evropské unie z politicko-geografického hlediska. Úvodem do práce jsou politicko-geografické teorie pro nastínění toho, co to politická geografie je. Následuje podrobnější analýza státu jako geopolitické jednotky, hranic a vývoje politické mapy Evropské unie. Závěrem je analýza demografických a teritoriálních faktorů a jejich vlivu na ekonomiku a politiku Evropské unie z hlediska prostoru, kdy tyto faktory působí.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses