Psychologické aspekty zneužívání internetu na pracovišti - Bartošová, Veronika (2011)
Bakalářská práce se zabývá psychologickými aspekty zneužívání internetu na pracovišti. Cílem práce je zjistit, jak z psychologického hlediska nejrůznější faktory ovlivňují a podmiňují rozsah mimopracovních návštěv internetu zaměstnanců, zhodnotit přístupy a výsledky tří firem v oblasti zneužívání internetu, porovnat je mezi sebou a navrhnout postupy, jak stávající situaci řešit či zlepšit. Pro naplnění těchto záměrů byla použita metoda písemného dotazování zaměstnanců i představitelů společností formou účelových dotazníků. Práci uzavírá zjištění, které formulované předpoklady se potvrdily v empirickém zkoumání, a tudíž je lze využít v praxi, komplexní zhodnocení výsledků zaměstnanců jednotlivých firem a komparace jednotlivých řešení bezpečnosti a efektivity práce on-line.