Analýza spokojenosti oddílových vedoucích a návrh motivačního programu - Zdeňková, Milena (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou motivace pracovníků v neziskovém sektoru, kteří se na fungování organizací podílejí dobrovolně. Teoretická část je věnována vysvětlením základních pojmů s důrazem na osobnost člověka a motivaci. Přiblížena jsou specifika fungování neziskového sektoru a otázka dobrovolnictví. Na závěr je představena vybraná nezisková organizace Junák -- svaz skautů a skautek ČR. Praktická část patří empirickému výzkumu. V jeho rámci je vyhodnoceno dotazníkové šetření, otestována pravdivost stanovených hypotéz a navržen motivační program, jehož cílem je zvýšení spokojenosti a motivace pracovníků.