Analýza spokojenosti oddílových vedoucích a návrh motivačního programu - Zdeňková, Milena; Pauknerová, Daniela, 1970-; Chládová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou motivace pracovníků v neziskovém sektoru, kteří se na fungování organizací podílejí dobrovolně. Teoretická část je věnována vysvětlením základních pojmů s důrazem na osobnost člověka a motivaci. Přiblížena jsou specifika fungování neziskového sektoru a otázka dobrovolnictví. Na závěr je představena vybraná nezisková organizace Junák -- svaz skautů a skautek ČR. Praktická část patří empirickému výzkumu. V jeho rámci je vyhodnoceno dotazníkové šetření, otestována pravdivost stanovených hypotéz a navržen motivační program, jehož cílem je zvýšení spokojenosti a motivace pracovníků.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses