Nové země ASEAN a jejich propojování s globální ekonomikou - Janoušková, Klára (2011)
Cílem této práce je analyzovat ekonomický vývoj v jednotlivých zemích a odpovědět na následující otázky. Jakým způsobem se země Indočíny a Myanmar zapojují do světové ekonomiky a co nejvíce přispívá k růstu jejich ekonomik? Nejbohatší ze zkoumaných zemí je Vietnam, a proto jsem si zvolila analýzu samotné vietnamské ekonomiky jako případ, který měl dokreslit obecné závěry vztahující se k rozvoji všech zemí. V nedávné době prošel Vietnam mnohými politickými a ekonomickými změnami a nyní zažívá výrazný růst. Patří dokonce mezi nejrychleji rostoucí ekonomiky na světě. Většina asijských ekonomik, a Vietnam není výjimkou, nebyla zasažena světovou krizí, a proto jejich růst mohl pokračovat bez přerušení. Co přispělo k tak výraznému růstu ve Vietnamu?