Nové země ASEAN a jejich propojování s globální ekonomikou - Janoušková, Klára; Cihelková, Eva, 1952-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této práce je analyzovat ekonomický vývoj v jednotlivých zemích a odpovědět na následující otázky. Jakým způsobem se země Indočíny a Myanmar zapojují do světové ekonomiky a co nejvíce přispívá k růstu jejich ekonomik? Nejbohatší ze zkoumaných zemí je Vietnam, a proto jsem si zvolila analýzu samotné vietnamské ekonomiky jako případ, který měl dokreslit obecné závěry vztahující se k rozvoji všech zemí. V nedávné době prošel Vietnam mnohými politickými a ekonomickými změnami a nyní zažívá výrazný růst. Patří dokonce mezi nejrychleji rostoucí ekonomiky na světě. Většina asijských ekonomik, a Vietnam není výjimkou, nebyla zasažena světovou krizí, a proto jejich růst mohl pokračovat bez přerušení. Co přispělo k tak výraznému růstu ve Vietnamu?
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses