Využití údajů z výkazu rozvaha v řízení firmy - Stuchelová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Stejskalová, Irena, 1957-; Mrkvička, Miloslav (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou a rozborem účetního výkazu rozvaha. Hlavním cílem mé práce je charakterizovat důležitý účetní výkaz rozvaha, který využívají české firmy, a popsat jeho návaznost na další účetní výkazy. Dále pak v konkrétní firmě tento výkaz analyzovat a zdůraznit možnost využití jeho údajů v řízení firmy. V teoretické části je výkaz detailně popsán a charakterizovány jsou jednotlivé položky aktiv a pasiv. Praktická část se zabývá firmou ČSAD JIHOTRANS, a. s. V této části jsou analyzovány vybrané položky aktiv a pasiv a zároveň je využito metod finanční analýzy, konkrétně horizontální analýzy a analýzy poměrových ukazatelů.
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: finanční management; manažerské účetnictví; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; financial management; managerial accounting; bachelor's theses