Problematika zaměstnávání osob 50+ - Kousalová, Martina; Stříteský, Marek; Sovová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zaměstnávání osob nad 50 let věku. Těžištěm zájmu práce jsou osoby, které jsou ve věku produktivním, okrajově se však práce dotkne také osob, které již dosáhly věku důchodového. Cílem práce je přiblížení jednotlivých aspektů zaměstnávání takovýchto osob, seznámení čtenáře s predikovaným vývojem věkové struktury populace, nastínění legislativního rámce a relevantní judikatury, jakož i shrnutí dosavadních kroků, které byly k řešení problematiky zaměstnávání osob starších 50 let podniknuty v rámci České republiky i Evropské unie, jejíž vliv nelze, s ohledem na členství České republiky v ní, opomíjet. Analytická část je doplněna o sekundární data a jejich analýzu, jejímž účelem je dokreslení a podpoření tvrzeného. Praktická část má za cíl především předestřít a zhodnotit reálnou situaci v České republice, na českém trhu práce.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses