Analýza personální práce v podniku - Vondráčková, Michaela (2011)
Cílem této bakalářské práce je analyzování personální práce v konkrétním podniku -- porovnání praktické aplikace s dostupnými teoretickými poznatky a následné vyhodnocení spojené s návrhem případných opatření, které by zlepšily efektivitu personální práce ve sledované společnosti. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části -- část teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje informace o významu řízení lidských zdrojů, jeho souvislosti s celkovou strategií organizace a stručnou charakteristiku jednotlivých personálních činností. V praktické části uvádím charakteristiku firmy, její organizační strukturu, základní personální údaje a pokračuji analýzou personální práce a personálních činností v podniku. Na začátku každé kapitoly je procesní schéma, podle kterého v analýze postupuji. Na konci každé kapitoly shrnuji zjištěné skutečnosti. Na závěr jsem vyhodnotila úroveň personální práce ve společnosti a uvedla své návrhy optimalizace lidských zdrojů.