Komaprácia analýzy etickej stránky reklamy v ČR a v SR - Majerníková, Silvia (2011)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analýza sťažností na reklamné kampane z hľadiska etiky v Českej a Slovenskej republike a porovnávanie rozhodnutí vznesených Radami pre reklamu v ČR a v SR. Teoretická časť sa zaoberá definíciou marketingových komunikácií, definíciou reklamy ako formy komerčných a marketingových komunikácií. Sú v nej tiež rozobraté a porovnané Etické kódexy prijaté RPR v oboch krajinách. Praktická časť sa už konkrétne venuje sťažnostiam na sporné reklamné kampane. Keďže reklama ovplyvňuje širokú verejnosť, táto kapitola poukazuje na dôležitosť dodržiavania etických zásad obsiahnutých v kódexoch.