Komaprácia analýzy etickej stránky reklamy v ČR a v SR - Majerníková, Silvia; Postler, Milan, 1960-; Mikeš, Jiří, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analýza sťažností na reklamné kampane z hľadiska etiky v Českej a Slovenskej republike a porovnávanie rozhodnutí vznesených Radami pre reklamu v ČR a v SR. Teoretická časť sa zaoberá definíciou marketingových komunikácií, definíciou reklamy ako formy komerčných a marketingových komunikácií. Sú v nej tiež rozobraté a porovnané Etické kódexy prijaté RPR v oboch krajinách. Praktická časť sa už konkrétne venuje sťažnostiam na sporné reklamné kampane. Keďže reklama ovplyvňuje širokú verejnosť, táto kapitola poukazuje na dôležitosť dodržiavania etických zásad obsiahnutých v kódexoch.
Vedoucí práce: Milan Postler
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses