Těžba ropy v subsaharské Africe (na příkladu Nigérie) - Matoušková, Jaroslava; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá ropnými zásobami v subsaharské Africe s bližším zaměřením na těžbu ropy v Nigérii. V první části této práce je představena obecná charakteristika afrických ropných států, význam jejich ropných zásob pro velké světové ekonomiky a vlivy ropného bohatství na jejich politický a ekonomický vývoj. Závěry první části jsou následně aplikovány v druhé polovině práce, která se podrobně zaměřuje na největšího subsaharského producenta ropy, na Nigérii. Hlavním cílem této bakalářské práce bylo prokázat závislost nigerijského státu na těžbě ropy a nalézt případné klady a zápory, které těžba ropy tomuto státu způsobuje. Výsledky, ke kterým jsem v práci dospěla, jsou shrnuty v závěrečné části práce.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses