Současná ekonomika Hongkongu pod čínskou správou - Straka, Michal; Neumann, Pavel, 1956-; Zapletal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Hlavním cílem této práce je provést analýzu současné ekonomiky Hongkongu a rovněž její pozice pod čínským vlivem, jejich vzájemný vztah, případně zachytit základní změny, které se odehrály po předání Hongkongu Číně. První kapitola je věnována základní charakteristice ekonomiky Hongkongu, a to konktrétně struktuře ekonomiky a makroekonomickým údajům. Druhá kapitola se zabývá mezinárodním obchodem, který je rozdělen na mezinárodní obchod se službami a na obchod se zbožím, dále zmiňuje přímé investice a běžný účet platební bilance. Třetí kapitola shrnuje základní dopady asijské finanční krize z roku 1997-1998 na Hongkong. Poslední kapitola vysvětluje vztah Hongkongu s Čínskou lidovou republikou a dále se zabývá Hongkongem v době po navrácení Číně.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses