Finanční benchmarking - Oleinikova, Yekaterina (2011)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení finančního zdraví společnosti Cukrovar Vrbátky, a.s. v porovnání s odvětvím (OKEČ 15) na základě Benchmarkingového diagnostického systému finančních indikátorů INFA. Práce se skládá ze dvou základních částí, a to části teoretické a praktické. V teoretické části se ve stručnosti seznámíme s metodami a postupy, které jsou použity v části praktické. Praktická část se začíná stručnou charekteristikou odvětví a seznámením s cukrovarem. V závěru je provedeno zhodnocení celkové finanční situace podniku a jsou navrhnuta některá možná řešení.