Průvodcovské služby v lokalitách UNESCO - Písařová, Markéta (2011)
Diplomová práce obsahuje analýzu průvodcovských služeb ve všech místech UNESCO v České republice. Zvláštní důraz byl kladen na zhodnocení aktuální situace v Praze, protože postavení hlavního města v příjezdovém cestovním ruchu je nepopiratelný. Součástí analýzy je také stručné srovnání Prahy s Vídní a Budapeští.