Analýza příjmů ze spotřební daně z tabákových výrobků a nákladů spojených s negativními dopady jeho spotřeby v ČR. - Smrčka, Ondřej; Zeman, Karel; Běláčková, Vendula, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Aktuálnost tohoto tématu vzrůstá úměrně zvyšující se spotřebě tabákových výrobků zejména v některých věkových a sociálních skupinách. Příjmy ze spotřební daně z tabákových výrobků rostou jednak vlivem neustále se zvyšující spotřeby tabákových výrobků a zároveň vlivem postupného zvyšování daní. Teoretická část práce bude řešit teorií daní, teorii veřejných rozpočtů z hlediska příjmů a výdajů a negativní důsledky způsobené spotřebou tabákových výrobků. V praktické časti práce bude analyzován vývoj spotřeby tabákových výrobků, vývoj příjmů ze spotřební daně z tabákových výrobků, vývoj nákladů vynaložených na odstraňování negativních následků spotřeby tabákových výrobků a podobně. Cílem této práce je zpracování materiálu o vývoji spotřeby tabákových výrobků a vyhodnocení příjmů a nákladů vyplývajících ze spotřeby tabákových výrobků, včetně negativních důsledků, u nichž bude navržena jejich eliminace.
Vedoucí práce: Karel Zeman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses