Analýza personální práce v malé organizaci - Morávek, Jiří (2011)
Diplomová práce se zabývá řízením lidských zdrojů v malé organizaci. V teoretické části nejprve objasňuje specifika řízení malých podniků a následně detailně popisuje personální procesy a činnosti, které by v malých organizacích měly být prováděny. Cílem první části práce je vytvoření teoretického podkladu pro druhou -- praktickou část. V té je nejprve představen konkrétní malý podnik a popsány způsoby výkonu personální práce, jež ve firmě probíhají. Cílem a zároveň výsledkem praktické části diplomové práce je analýza a zhodnocení těchto procesů a zároveň také množství doporučení, která by v případě aplikace měla vést ke zlepšení systému řízení lidských zdrojů organizace a zprostředkovaně tak ke zvýšení konkurenceschopnosti podniku v daném odvětví.