Kodaňská kritéria EU a jejich plnění Tureckem a Chorvatskem - Zákravská, Anna (2011)
Bakalářská práce "Kodaňská kritéria EU a jejich plnění Tureckem a Chorvatskem" se zabývá popisem stavu plnění politických a ekonomických kritérií Turecka a Chorvatska. První kapitola pojednává o rozšiřování Evropské unie a zejména o východním rozšíření. Je zde také popsán vznik kritérií a jejich jednotlivé části. Druhá a třetí kapitola popisuje vzájemné vztahy obou kandidátských zemí s EU a stav plnění jednotlivých kritérií. V závěru jsou zjištěné výsledky shrnuty.