Kodaňská kritéria EU a jejich plnění Tureckem a Chorvatskem - Zákravská, Anna; Adámková, Vlasta; Sudliankou, Aliaksandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce "Kodaňská kritéria EU a jejich plnění Tureckem a Chorvatskem" se zabývá popisem stavu plnění politických a ekonomických kritérií Turecka a Chorvatska. První kapitola pojednává o rozšiřování Evropské unie a zejména o východním rozšíření. Je zde také popsán vznik kritérií a jejich jednotlivé části. Druhá a třetí kapitola popisuje vzájemné vztahy obou kandidátských zemí s EU a stav plnění jednotlivých kritérií. V závěru jsou zjištěné výsledky shrnuty.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses