Racionalizace výrobního systému v Boltjes International spol.s r.o. - Kavanová, Barbora (2011)
Tato práce se zaměřuje na problematiku zlepšování efektivnosti výroby v podniku Boltjes International spol. s r.o. v duchu principů štíhlé výroby. Vychází především z teoretické podstaty Toyota Production Systému. Na základě analýzy organizace výrobního systému společnosti Boltjes, diplomová práce nalézá problematické oblasti, určuje jejich priority a vznáší praktické návrhy a doporučení pro jejich řešení, směrem k vyšší produktivitě celého výrobního systému. K řešení jsou v práci využity metody kvantifikovaného stromu významnosti a mapování výrobních toků. Práce se zabývá řízením zásob, organizací výrobního systému a motivací lidských zdrojů.