Európska ekonomika a jej váha v ekonomike svetovej - Kútna, Dominika; Cihelková, Eva, 1952-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalárska práca Európska ekonomika a jej váha v ekonomike svetovej je zameraná na postavenie ekonomiky Európskej únie vo svete a jej súčasný vplyv. Cieľom tejto práce je určiť, či je ekonomika Európskej únie dostatočne silná stať sa globálnym lídrom. V prvej kapitole sa práca zameriava na všeobecnú charakteristiku ekonomiky Európskej únie z pohľadu makroekonomických ukazovateľov a jej súčasný stav. Druhá kapitola venuje pozornosť vonkajším hospodárskym vzťahom Európskej únie s jej najväčšími obchodnými partnermi. Ďalej je v tejto kapitole poukázané na svetový prínos a potenciál, ktorý pre ekonomiku Európskej únie môže byť v budúcnosti kľúčovým. Tretia kapitola je východiskom pre dve predchádzajúce a odpovedá na cieľovú otázku, či je ekonomika Európskej únie globálnym hráčom a v akých úlohách zohráva kľúčovú rolu. Záverečná časť mojej práce sa zameriava na budúcnosť Európskej únie a jej ďalšie smerovanie, ktoré môžu ovplyvniť nielen túto ekonomiku, ale aj ostatok sveta.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses