Problémy a perspektivy turecké ekonomiky ve 21. století - Konrád, Miloslav (2011)
Tato bakalářská práce se snaží o komplexní analýzu problémů a perspektiv turecké ekonomiky ve 21. století. Její první část je zaměřena na charakteristiku ekonomického, sociálního, demografického a politického prostředí Turecka a na uvedení stručného historického pozadí, které významným způsobem ovlivnilo současný stav. Druhá část práce se zabývá analýzou významných relevantních problémů, kterými země trpí, a snaží se navrhnout jejich řešení. Třetí část naopak popisuje perspektivy, které se v jednotlivých oblastech turecké ekonomiky nabízejí, a uvádí jednotlivé scénáře budoucího vývoje. U každého majoritního problému, respektive perspektivy, je v oddělené části uveden autorův osobní názor na věc. Závěr práce se zabývá shrnutím získaných poznatků a zhodnocením splnění cílů. Přílohy práce vhodně ilustrují a rozvádějí její vybrané aspekty.