Finanční rámec rozpočtu EU v období let 2007 až 2013 - Straková, Eliška; Karpová, Eva; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce se zabývá rozpočtem Evropské unie, konkrétně finanční perspektivou v období let 2007-2013. První část definuje obecné pojmy a charakteristiky spojené s problematikou rozpočtu Unie. Druhá část je věnována současnému finančnímu rámci. Detailněji je popsána výdajová i příjmová strana rozpočtu, a to z hlediska jednotlivých výdajových politik i zdrojů příjmů. Zmíněny jsou prioritní cíle Unie pro toto období. Třetí část plynule přechází k problémům současné perspektivy. Především se věnuje reformě rozpočtu, která započala právě v tomto období. V závěru práce je nastíněn pravděpodobný vývoj rozpočtové politiky Evropské unie pro následující finanční období.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses