Ekonomika sportovního klubu SK Slavia Praha - Brejcha, Lukáš (2011)
Cílem mé bakalářské práce je vyhodnocení ekonomické situace sportovního klubu SK Slavia Praha, který má v naší zemi dlouholetou tradici. Práce se skládá z úvodu, teoreticko - metodologické části a praktické části. V úvodu stručně popisuji kopanou v naší zemi. Poté v teoreticko -- metodologické části uvádím stručnou historii celku, jeho vlastnickou strukturu atd., a také popisuji metody, které použiji v praktické části. Praktická část se bude skládat z finanční analýzy, ekonomické analýzy klubu, budu se zde také zabývat poptávkou po produktu klubu a její závislotí na různých faktorech, dále zhodnotím, zda má SK Slavia Praha dostatečné ekonomické zázemí dle nových standardů UEFA (UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations). A na závěr se budu snažit zhodnotit, jak ovlivnila ekonomická krize klub SK Slavia Praha.