Rozvoj cykloturistiky na Labské cyklostezce - Švihlíková, Radka (2011)
Diplomová práce se zabývá rozvojem cykloturistiky na Labské cyklostezce. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy z oblasti cyklistiky, fungování financování a řízení cyklistiky v ČR a nakonec je představena Labská cyklostezka od historie po budoucí rozvoj. Praktická část práce se zaměřuje na konkrétní úsek Labské stezky mezi Litoměřicemi a Ústím nad Labem. Tento úsek cyklostezky je podroben důkladné analýze, kterou doplňuje dotazníkové šetření. Na základě zjištěných skutečností jsou autorkou navržena opatření k řešení problémů Labské stezky, jejichž aplikace přispěje k rozvoji cyklistiky na Labské stezce.