Politicko-ekonomická situace na Kavkaze - Fusek, Jiří; Pavlík, Petr, 1957-; Procházková Iliniţchi, Cristina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této práce je přehledně zpracovat politicko-ekonomické děje na Kavkaze a poskytnout jejich přehled pro snazší orientaci v problematice regionu. První kapitola je věnována úvodu do této problematiky a charakterizaci regionu označovaného jako Kavkaz především z hlediska zeměpisného a demografického. Druhá kapitola má za cíl označit dějinné momenty důležité pro formování současných státních útvarů nebo vytvářející kulturní základ dnešních obyvatel Kavkazu s důrazem na 20. století. Třetí kapitola poskytuje fakta o politickém a ekonomickém směřování Kavkazu v dobách po rozpadu Sovětského svazu, o současnosti, některých problémech, vztazích zemí a jejich geopolitické orientaci. Poslední kapitola, čtvrtá, hovoří o místních konfliktech na přelomu 20. a 21. století a jejich příčinách.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses