Ekonomická situace v Marockém království na počátku nového tisíciletí a jeho zapojení do mezinárodního obchodu - Vávra, Martin; Pavlík, Petr, 1957-; Sudliankou, Aliaksandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce analyzuje ekonomickou situaci v Maroku na počátku nového tisíciletí. Poskytuje obecné informace o zemi, stručný kulturní, historický a politický vývoj se zaměřením na poslední dvě desetiletí reforem. Rozebírá také na pozadí současných protestů a možnosti budoucího vývoje. V ekonomické části se věnuje podrobněji vývoji v klíčovém sektoru zemědělství, postihuje reformy pod patronátem mezinárodních organizací a detailněji nahlíží na privatizaci a těžbu fosfátů. V poslední části rozebírá postavení Maroka ve světovém obchodě a jeho velmi jednostrannou orientaci na státech EU.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses