Geopolitický význam Kazachstanu - Erney, Peter (2011)
Bakalárska práca sa zameriava na geopolitický význam Kazachstanu a dôvody záujmu o túto krajinu zo strany iných štátov. Práca popisuje historický vývoj krajiny a priebeh privatizácie. Popisuje ako jednotlivé podniky z odvetvia spracovania a ťažby železných, neželezných kovov, zemného plynu, uhlia, uránu a ropy prešli zo 100% vlastníctva štátov do súkromných rúk. Popisuje tiež okolnosti, za akých boli tieto predaje uskutočňované. Taktiež sa zameriava na zahraničné vzťahy s krajinami, pre ktoré je Kazachstan najviac geopoliticky zaujímavý. Sú to vzťahy s krajinami ako USA, Rusko, Čína, ale aj vzťahy s európskymi a susednými krajinami.