Geopolitický význam Kazachstanu - Erney, Peter; Pavlík, Petr, 1957-; Sudliankou, Aliaksandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalárska práca sa zameriava na geopolitický význam Kazachstanu a dôvody záujmu o túto krajinu zo strany iných štátov. Práca popisuje historický vývoj krajiny a priebeh privatizácie. Popisuje ako jednotlivé podniky z odvetvia spracovania a ťažby železných, neželezných kovov, zemného plynu, uhlia, uránu a ropy prešli zo 100% vlastníctva štátov do súkromných rúk. Popisuje tiež okolnosti, za akých boli tieto predaje uskutočňované. Taktiež sa zameriava na zahraničné vzťahy s krajinami, pre ktoré je Kazachstan najviac geopoliticky zaujímavý. Sú to vzťahy s krajinami ako USA, Rusko, Čína, ale aj vzťahy s európskymi a susednými krajinami.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses