Problematika vstupu Turecka do Evropské unie - Marková, Kateřina (2011)
Tato bakalářská práce je rozdělena do tří částí. První část je věnována nastavení integračního procesu do EU - čtenáři podrobněji představuje historii EU, Kodaňská kritéria potřebná pro vstup země do EU, dále pak současné kandidátské země. V druhé části práce je Turecko charakterizováno z pohledu integrace, přičemž se bere v potaz geograficko-politické a socio-ekonomické hledisko. Třetí kapitola pojednává o asociačních tendencích Turecka z pohledu EU -- je zkoumáno jako kandidátská země, také jsou zmíněny postoje členů Unie k jeho vstupu a v závěru je celé zkoumání doplněno SWOT-analýzami.