Problematika vstupu Turecka do Evropské unie - Marková, Kateřina; Vondrušková, Barbora, 1977-; Horák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce je rozdělena do tří částí. První část je věnována nastavení integračního procesu do EU - čtenáři podrobněji představuje historii EU, Kodaňská kritéria potřebná pro vstup země do EU, dále pak současné kandidátské země. V druhé části práce je Turecko charakterizováno z pohledu integrace, přičemž se bere v potaz geograficko-politické a socio-ekonomické hledisko. Třetí kapitola pojednává o asociačních tendencích Turecka z pohledu EU -- je zkoumáno jako kandidátská země, také jsou zmíněny postoje členů Unie k jeho vstupu a v závěru je celé zkoumání doplněno SWOT-analýzami.
Vedoucí práce: Barbora Vondrušková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses