Analýza nákladů na zamezení emisí CO2 v rámci dotačního programu Zelená úsporám - Priesolová, Martina; Vojáček, Ondřej, 1980-; Šedivý, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem diplomové práce je zhodnotit náklady na zamezení emisí CO2 v rámci programu Zelená úsporám. Zkoumaný dotační program, financovaný z prodeje přebytečných emisních poukázek v rámci Kjótského protokolu, je stručně zarámovaný do celkového kontextu politiky ochrany klimatu (zdroje financování, AAU jednotky, pravidla emisního obchodování, atp.). Práce analyzuje konkrétní projekty a dosažené výsledky následně porovnává s předpokladem možného vývoje Programu, který zpracovalo Ministerstvo životního prostředí. Práce se na základě dostupných údajů zabývá redukcí emisí CO2 za dobu životnosti jednotlivých opatření. Analýza směřuje k vyčíslení průměrných nákladů na snížení jedné tuny emisí CO2.
Vedoucí práce: Ondřej Vojáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses