Analýza vnitrofiremní komunikace - Stejskal, Michal; Střížová, Vlasta, 1946-; Procháček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato diplomová práce pojednává o problematice vnitrofiremní komunikace, především se zaměřuje na její praktickou aplikaci ve třech konkrétních firmách. Hlavním cílem bylo popsat a posoudit stav komunikace ve firmě, provést analýzu a vyvodit prakticky využitelné závěry a doporučení ke zvýšení její efektivity. V teoretické části jsou představeny a objasněny základní pojmy a specifika informace, komunikace, firemní kultury a především vnitrofiremní komunikace. Práce poskytuje přehled o funkcích, cílech, informačních tocích a prostředcích komunikace ve firmě. Zvýšená pozornost je věnována předpokladům efektivního fungování vnitrofiremní komunikace a s ní spojených problémů. Praktická část obsahuje analýzu vnitrofiremní komunikace založenou na dotazníkovém šetření s využitím kvalitativních informací z rozhovorů s manažery a volně dostupných informací o firmách. Výsledkem je její podrobný rozbor v jednotlivých firmách, funkční srovnání a konkrétní doporučení k odstranění nedostatků a jejímu zefektivnění.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses