Management diverzity - Horázná, Eliška (2011)
Práce je zaměřena na management diverzity v České republice. Autorka se věnuje diverzitě ekonomicky aktivního obyvatelstva České republiky a dále na základě screeningu webových prezentací vybraných společností analyzuje, do jaké míry se společnosti v České republice věnují managementu diverzity v kontextu personálního marketingu. Důraz je kladen na to, jakým způsobem zkoumané společnosti prezentují své přístupy k diverzitě a zdali je dále využívají i při formulaci konkrétních nabídek zaměstnání. Cílem práce je dokázat, že v České republice má zavádění konceptu managementu diverzity své opodstatnění, a dále zmapovat přístupy zkoumaných společností k využití managementu diverzity pro účely personálního marketingu. Na závěr autorka shrnuje výsledky provedeného screeningu a vytváří doporučení pro společnosti, které se rozhodly zabývat se managementem diverzity.